Kuhn rugger GA13131

2017– Deze rugger heeft een maximale werkbreedte van 12.50m,  maar kan ook variëren naar 8.40m breedte. De zwad breedte is ook variabel in te stellen van 1.40m tot 2.40m. Ook de diepte is instelbaar, dit alles kan vanuit de cabine elektrisch hydraulisch tijdens het rijden bedient worden. De voorste rotoren kunnen sneller draaien, dit zorgt voor een perfecte rug voor de verschillende oogst machines. Ook de bekende 8.5m rugger is nog steeds inzetbaar voor de drukke oogst momenten!

Lemken Juwel wentelploeg

2017– Deze ploeg is uitgerust met ondergronders zodat op verzoek van de klant de grond onder de ploegzool wordt losgemaakt. Dit om eventuele storende lagen te breken, zodat het water tijdens buien met veel neerslag in korte tijd sneller weg kan zakken. Ook kan het cultuurgewas zo dieper wortelen!
Ook is de ploeg uit te rusten met een vorenpakker. Dit om het land in 1 werkgang zaai-klaar te maken. Deze vorenpakker zit aan de ploeg en wentelt gewoon mee. Als de ploeg klaar is op een perceel is heel de blok zaaiklaar, ook het kopeind en de laatste voor!
De grond blijft wat groffer achter dus zal minder snel dicht slaan en is minder stuifgevoelig. Wij denken met de aanschaf van deze moderne ploeg kwalitatief goed ploegwerk te kunnen leveren voor iedere wens van de klant.

Formulieren geüpdatet

2017– De voedselveiligheid certificaten zijn geüpdatet op de formulieren site, zie ook link

John Deere 6150 R

18-08-2015 – Op 18 augustus 2015 is een John Deere 6150 R aangeschaft: het betreft een demo tractor. Deze tractor zal door ons vooral ingezet gaan worden voor werkzaamheden in het transport. Zoals tijdens de gras en maïsoogst, maar ook in de bouw. Voor het bewerken van grond zoals frezen is deze tractor uitermate geschikt.

Veenhuis 18.500 liter bemestertank

05-03-2015 – De nieuwe Veenhuis 18.500 liter bemestertank is gekomen. Deze tank is uitgerust met een Veenhuis Euroject 3000 7.60 meter zodebemester. Doordat veehouders grasland steeds meer op afstand krijgen is er gekozen voor deze tank. De uitschuifbare as, luchtdrukwissel en de brede banden zorgen voor een minimale insporing.

Jan Veenhuis Silagekipwagen

05-09-2014  Een Jan Veenhuis Silagekipwagen met een laadvermogen van 18.000 kg wordt de komende en volgende maïs- en grasoogsten ingezet. Mét deze aanschaf zijn 2 kleine Veenhuis silagewagens ingeruild. Deze aanschaf past perfect in het plaatje om de oogst snel en vloeiende te laten verlopen met weinig tijdverlies van wachten op elkaar bij het laden en lossen van de geoogste gewassen.

John Deere 6170R

31-08-2014 – De nieuwe John Deere 6170R met 6 cilinders en 170 paarden krachten gaat het zwaardere werk verrichten. Zo komt deze tractor voor onder andere de 9 meterse Kühn maaiers te staan, voor de 24 m3 bemestertank en de 5-schaars Knverneland ploeg met een werkbreedte van twee meter vijftig.

Mestafwending

Voor de mestafwending heeft de 8m3 tank zodenbemester plaats gemaakt voor 14m3knikdissel tank met 7.60 m zodenbemester. Het grote voordeel van deze tank is de knikdissel die voor een gelijkmatigere bodem compressie zorgt (hondengang i.c.m. banden van >1 m breed). Tevens kan de tank nu in 1x ronddraaien op het kopeind. Er zit een automatische mest hoeveelheidregeling op die ervoor zorgt dat er de juiste hoeveelheid m3/ha wordt uitgereden. De 8-duims zuigarm met turbopomp zorgt voor een snelle vulling van de tank. (Zie voorbeeld bij Extra’s, actie foto’s volgen!)

Beco Tiltrotator

Nieuw op de JCB 145 mobiele kraan is de Beco Tiltrotator, die de bak 360 graden kan laten draaien. Daarbovenop kan de bak ook nog kantelen. Deze nieuwe Beco bak-connector geeft dus de mogelijkheid om verkante oppervlakken sneller en beter af te werken. Waarbij het draaien van de connector bijvoorbeeld de mogelijkheid geeft, icm palletlepels, om makkelijker pallets te verplaatsen.(Zie voorbeeld bij Extra’s)

Hieronder staat een korte omschrijving van de nieuwste snufjes van de FR9050:

  • Vermogen van de hakselaar is 500 PK, welke geleverd wordt door een 12.9 liter 6-in-lijn Iveco motor
  • De aandrijving van de grastoevoer naar de messentrommel is hydraulisch (HydrolocTMgenaamd door New Holland); de grastoevoer is traploos te regelen voor een haksellengte van 3 tot 16mm vanuit de cabine. Het is dus mogelijk om het gewas op iedere gewenste/benodigde snijlengte te hakselen. Tevens past de invoersnelheid van de grasbek zich automatisch aan op de rijsnelheid van de hakselaar, waardoor het gras optimaal opgeraapt en verwerkt kan worden.
  • De messentrommel is de breedste op de markt verkrijgbaar, hierdoor zijn er groter volume stromen mogelijk en is gelijktijdig de gewaslaag in de hakselkooi minder dik. Hierdoor verloopt het hakselen sneller en beter.
  • Door het VariflowTM systeem kan er snel omgeschakeld worden naar verschillende gewas types (lees: gras en maïs). Dit systeem zorgt tevens voor een grote blaaskracht bij ieder gewas, doordat de afstand tussen de messentrommel en ventilator altijd optimaal is.
  • De pijp is breder geworden wat nodig is voor de hoge capaciteit van de hakselaar, deze is nu in het midden geplaatst voor o.a. een beter zicht.

Deze nieuwste serie van New Holland zorgt dus voor een uitstekend gewas in de kuil, door gebruik te maken van de nieuwste technieken!